Tips inför företagsflytt

Allt som får plats i en kartong skall läggas i kartong. Allt som skall flyttas skall märkas med etiketter.

Allmänt om kartonger
Packa inte kartongerna överfulla, de skall lätt gå att stänga. Kartogerna får inte fyllas med böcker eller pärmar, de är inte konstruerade för den vikten, lämna ett tomrum eller fyll på med något lätt. För optimal logistisk hantering ber vi er ställa kartongerna på varandra tre och tre med den tyngsta kartongen överst. Förfarandet underlättar väsentligt när man skall hantera lådorna med en sk. ”pirra”. Etiketten bör sättas väl synlig på kartongens kortsida.

Skrivbord och stolar
Töm skrivbordslådor och hurtsar fullständigt, håll reda på nycklar och småsaker. Märk skrivbordet med etiketter, kom ihåg att märka varje separat del så att skrivbordet är märkt även när det är nedplockat.

Bokhyllor och skåp
Töm alla skåp och hyllor i kartoger, var noga med att märka kartongerna med vilken möbel sakerna kommer från. Ta loss löstagbara hyllplan och tejpa ihop dem med en skonsam tejp. Samla även upp hyllstiften i exempelvis en påse som tejpas fast på hyllplansbunten.

Datorer
Koppla ur alla kablar såväl data-kablar som elektriska. Lägg dem tillsammans med tangentbord och mus i en påse. skydda skärm och tangentbord. Märk tydligt upp varenda del. Glöm inte att säkerhetskopiera relevant information innan flytten! Datorutrustningen skall inte packas i kartonger, flyttpersonalen använder datorvagnar vid transport.

Källa