Små genombrott inom flytt

Vad är det för något som flytt innehåller? Flytten innehåller allt från stora till små delar. De grundläggande komponenterna är förpackning, transportering och flyttfirmor. De mellanliggande komponenterna är alla extra processer som binder de grundläggande komponenterna i en enda kedja.
Revolutioner händer ibland i varje område, det är omöjligt att föreställa något populärt område utan en pågående utveckling. Flyttning är inget undantag. Samtidigt är det sant att revolutioner inom flytt sker utan extra ljud och blodsutgjutelse. De flesta förändringarna är kopplade till de  små elementen som vi började den här artikeln med.
Ibland är förändringarna även märkbara endast för proffs. I alla fall känner även vanliga kunder förändringarna. Det är dessa små saker som påverkar dramatiskt hela flyttprocessen, till exempel de kan minska tiden som tar det för att bära tunga belastningar. Dessutom kan innovationer göra så att påverkan på ömtåliga saker minimeras under hela transporten. På vilket sätt? Vi kommer att ta reda på det här nu.

Tre magiska ord

Det finns tre nya förpackningsmaterial som innovativa  flyttfirmor kan använda . Alla tre är tillverkade på grundval av en luftbubbla film blandad med andra element. En av de tre är kombinationen av filmen med aluminiumfolie,  en annan är kombinationen av filmen med papper och den sista är kombinationen av filmen och skummad polyeten. Följaktligen blir egenskaperna av de tre materialen mycket bättre.

Kombinationen av filmen med papper skyddar inte bara mot mekaniska skador, men absorberar också fukt väl. Det är därför används det för förpackning av glasmålningar, målningar och till och med antika möbler. Kombinationen av filmen och skummad polyeten är ett nästan perfekt stötdämpande medel. Den har ökad styrka och enastående mjuknings egenskaper som är mycket viktiga vid transportering av bräckliga varor. Kombinationen av filmen med aluminiumfolie är en utmärkt värmeisolator. Den skyddar saker från plötsliga temperaturförändringar under vinterresor. Dessutom kan alla dessa material användas istället för den vanliga luftbubbla filmen eller istället för kartong. Om du har många trasiga eller antika saker i ditt hus, då är det bättre att välja den senaste förpackningen. Riskerna kommer att vara minimala.
Tyvärr erbjuder inte alla flyttfirmor det till sina kunder. Vissa tror att vid en vanlig flytt, är det tillräckligt med omslagspapper. Således är utbudet av ”skyddsutrustning” också ett bra sätt att förstå hur högt flyttfirmas kvalifikationer är och om de strävar efter att utvecklas i sin verksamhet.
Allt som  vi tar till ett nytt hem får inte bara packas utan också undertecknas. Annars måste du beräkna den låda som du behöver av de 15 identiska lådor. Under lång tid användes vanliga pennor eller för detta ändamål, det är bekvämt och billigt. Men om kartongen fastnar i regnet, bleknar sådana märken. Det skulle ha varit logiskt att uppfinna en mer stabil lösning och det finns en. Detta är en flerfärgad tejp och  klistermärken.
För lådor med bräckliga saker-röd färg, för förpackning med böcker-blå, för andra små saker-grön… När man arbetar med tejp av olika nyanser är det viktigaste att hålla sig till systemet och naturligtvis bestämma i förväg hur många färger du behöver och vad de innebär. Denna metod används ganska ofta vid flytt från en lägenhet till en annan, men vid vid flytt från  ett kontor till ett annat är klistermärken ofta bekvämare. På var och en av dem står antingen arbetsplatsens nummer eller namnet och efternamnet av den anställde som äger föremålen.

Mjukt och mysigt

En lastbil med en markis eller en lastbil utan markis? För 20-30 år sedan reducerades valet av fordon för flyttning till svaret på denna fråga. Det första alternativet användes vid svåra väderförhållandena – snö, regn, stark vind och det andra vid alla andra förhållanden. Det är annorlunda nu. För det första är en vanlig flytt otänkbart utan speciella bilar. Inuti är de täckta med ett mjukt och tätt skyddsmaterial. Även om något föremål träffar väggen kommer det inte att skadas. För det andra har maskinerna speciella fästbälten. Om du behöver transportera ett piano, en säker, stora möbler är lasten fixerad. För att underlätta lastning är maskinerna utrustade med en hydrolift – en speciell enhet som sänker plattformen nästan till asfaltens nivå och höjer den sedan till kroppens nivå. Som ett resultat minskar tiden med minst 5-10%.
Lastkapaciteten hos bilar är verkligen annorlunda och intervallet är ganska brett. För att flytta en enrumslägenhet passar det att hyra en Gazelle och för att transportera ett kontor där jobbar cirka 100 behövs det att hyra en 5-10-tons lastbil! En annan trevlig (för kunder) bonus är att kostnaden minskar med tiden. Detta beror på den växande konkurrensen. Det finns fler och fler transportföretag som erbjuder olika typer av transporter på marknaden.
Hur att bära tunga laster
En bra lastare kommer inte säkert att förlita sig bara på sin fysiska styrka. Han kommer att utföra arbetet på ett sådant sätt att han blir trött så lite som möjligt och göra så mycket som möjligt. Vad behövs för detta? Flera specialverktyg! Först och främst, naturligtvis, bälten. Detta är den enklaste enheten som låter dig ”lyfta mer på samma gång”. Enligt reglerna för lastning och lossning får en man bära inte mer än 50-80 kg. Tyngre saker måste lyftas redan med hjälp av den utrustning som är avsedd för detta ändamål.
För att inte skada den dyra parkett eller andra golvbeläggning, flyttarbetare använder en speciell vagn med mjuka hjul. Naturligtvis kan du inte sänka vagnen nerför trappan men när det gäller långa korridorer är det oersättligt – man behöver inte bära ett tungt säkert på händerna i 10-20 meter.
En annan lösning för att förenkla flytten är”piano släden”. Bakom denna märkliga fras ligger ett massivt trästativ, där pianot placeras vid fallande och stigande trappor. Skickligt och noggrant med hjälp av det, liksom remmarna, kan musikinstrumentet tas ut ur nästan vilket rum som helst utan att behöva göra alltför stora ansträngningar. Samtidigt är det omöjligt att göra det själv, eftersom man behöver erfarenhet och skicklighet för att arbeta med en ”pianosläde”.
Utan sådana enheter skulle din resa ha varat flera timmar längre. Tänk på att flyttfirman skulle behöva flytta absolut allt bokstavligen på egen hand … Hur mycket skulle ett sådant intensivt arbete kosta? Klart dyrare än det är nu. Det innebär att olika enheter påverkar både hastigheten och priset på att flytta. Och ju mer av dem är uppfunna, desto lättare blir det. Revolution handlar inte nödvändigtvis inom nanoteknik. Många saker som gör det lättare att flytta är ganska enkla. En revolution är inte nödvändigtvis en global omvälvning. En stor del av idéerna tas i arbete gradvis. Proffs måste veta om alla möjligheter och välja de bästa.