ATT FLYTTA TILL EN ANNAN STAD ELLER LAND

Googling och lärande
Att flytta till en annan stad eller ett annat land blir även mer stressigt än att flytta inom samma ort. För att känna sig själv lugn på en ny plats, leta först efter information på Internet.

Titta på bilder och videor, ”vandra” på online-kartan för att få en allmän uppfattning om området. En butik, apotek eller busstation kan behövas direkt på flyttdagen. Efter att ha utforskat situationen i förväg kommer du att vara mer förberedd för livet på en ny plats.

Nästan varje storstad eller region, och nästan alla länder, har tematiska webbplatser som publicerar en stor del av användbar information. Det viktigaste är att se till att resursen uppdaterades nyligen och informationen är aktuell.

Hur söker man vänner eller diasporan?
På samma webbplatser, i forumavsnitten eller på diskussionsgruppsidorna i sociala medier kan du ställa frågor och kommunicera med dem som kom hit tidigare.

Var inte rädd för att be om stöd och du kommer att bli positivt överraskad över hur många lyhörda människor finns det  i världen.

Försök att skriva om flytten på dina sociala medier eller fråga släktingar och vänner – kanske i en ny stad får du en guide eller assistent som kommer att visa staden och berätta till dig hur man bor här.
Om du flyttar till ett annat land, leta efter kontaktuppgifter av diaspora. Nationella samhällen hjälper invandrare att bosätta sig i ett nytt land och gå med i livet på det mest smärtfria sättet.
En dag för bekantskap
Innan en global flytt, försök att välja en dag eller åtminstone några timmar för att komma till en ny plats och bara ta en promenad. Lär känna dina grannar i en avslappnad miljö. Dagen när flyttar, kommer du att vara för upptagen för att kunna ägna tillräckligt med tid till en konversation. Denna rekommendation är dock  lämplig för dem som flyttar inom samma stad.

Att flytta är en riktigt stressig situation. Men det är värre än en eld bara för dem som inte förberedde sig. Om du tänker igenom planen och följer den, kommer flytten inte att ta mycket ansträngning och kommer att vara en trevlig start på ett nytt steg av ditt liv.