Hur man planerar och genomför en flytt?Tips och instruktioner

Tillsammans med experter har vi skapat den mest omfattande guiden gällande flytt. Den här guiden innehåller alla steg av flyttprocessen, från planering till praktiska tips angående insamling och packning. Spara denna tips någonstans, det kommer definitivt att vara till nytta.
Vi bad de professionella flyttarbetare att berätta för oss hur man förbereder sig inför flytten och ge råd om hur man samlar in och packar saker på ett rätt sätt. Dessutom hittade vi personer som har en stor erfarenhet inom flytt eftersom det är något som har hänt ganska ofta med dem. Bland våra respondenter finns även de som har haft mer än 20 flyttar. De har flyttat både ensam och med familj och små barn. I slutet, har vi skapat en detaljerad guide som kommer att hjälpa dig att överleva flytten utan problem.

Hur man planerar en flytt?

Börja med att skriva listan med alla saker som du har hemma. Det är bättre att göra ungefär 1-2 veckor i förväg. Det bästa sättet att utföra detta, är att sitta ner i en lugn miljö med en anteckningsblock och penna och skriva ner saker. Bestäm vad du vill ta med dig. Dela upp saker i mindre viktiga och nödvändiga. Bland de nödvändiga föremålen skulle jag välja de säsongskläder som du bär nu, hygien- och rengöringsprodukter, samt möbler.
Mindre viktiga saker som du inte behöver inom en snar framtid: kläder för en annan säsong. Du behöver inte ta allt med dig omedelbart till en ny plats, istället kan du ge dem till vänner eller bekanta för lagring. Eller skicka kläder via post.

Om du flyttar kan det vara ganska problematiskt att flytta alla dina saker på en gång. Vad ska man göra om det finns ingen plats att lämna dem? Använd specialla tjänster. Vissa flyttfirmor erbjuder inte bara högkvalitativa flytt tjänster utan också lagringstjänster under en viss tid. Dina föremål kommer att tas bort från dig vid en lämplig tidpunkt och placeras i ett lager, och foton kommer att laddas upp till ditt personliga konto. Du kan välja vad du behöver och beställa en återbetalning direkt på webbplatsen. Alla föremål kommer att  returneras till önskad adress på en gång eller separat.
Tänk på hur du kommer att möblera en ny plats
Skapa en plan av det nya rummet för att omedelbart förstå vart kommer du att placera olika föremål. Detta hjälper dig att omedelbart distribuera lådorna och påsarna bland rummen och minska tiden för efterföljande sortering av saker.

Beräkna alternativen vid en flytt
Kommer du att flytta utan någon hjälp eller med hjälp av vänner? Vill du anlita flyttfirmor? Bestäm vilka är dina svar på dessa frågorna, då kan du beräkna budgeten.

Uppskatta den ungefärliga budgeten

Det bör omfatta kostnaden för flyttfirma tjänster ifall du vill välja det här alternativet. Ifall du känner att du vill anlita bara dig själv och vänner, då måste du beräkna kostnaden för bränsle som du kommer att spendera om du går med din bil eller med vänners bil. Glöm inte att inkludera pengar för mat. Troligtvis kommer du och dina vänner att vara hungriga många gånger medan ni flyttar.Det är oerhört viktigt att planera en liten finansiell reserv vid skador på möbler, utrustning, egendom. Detta kan inte hända, men det är värt att förbereda ekonomiskt.
Bestäm vad du kan spara pengar på

Om budgeten visade sig vara oförenlig med möjligheterna, kan du hitta sätt att spara pengar. Till exempel på förpackningen. Till exempel, i IKEA, vid självscanning  kan man hitta gratis hantverkspapper, rep och även lådor ibland.

Glöm inte att städa lägenheten

Jag anser att gamla bostäder inte bör lämnas smutsiga. Det är också nödvändigt att rengöra den nya platsen i förväg.

Tänk på vem är de som du kan lämna din djur och barn med medan du utför flytten. För unga familjemedlemmar och husdjur kan flyttning vara stressande. Kanske borde du lämna barnen med sina morföräldrar eller hyra barnvakter. Dessutom kan du söka efter ett speciellt hotell i ditt område för att lämna djuren för några dagar.

+7 tips för en enkel flytt

Förstärk kartongerna med tejp.

Märk behållarna med ömtåliga föremål så att flyttarna kommer att vara mer försiktiga med dem.

När man lastar in saker i bilen får de mest onödiga sakerna finnas på första raden. Då kommer det att hända att du lastar av de nödvändiga föremålen först och främst.

Utför inga stora köp veckan innan du flyttar. Det gäller även dagligvarulager.

Laga mat dagen innan flytt. Det blir inte tid att laga senare. Packa ner det i en kylväska.

Köp engångstallrikar/gafflar för att ta bort alla maträtter snabbt efter måltid.

Om du vill inte vika saker, använd kartong ”skåp” för att transportera saker direkt på galgar.