Hur hittar man rätt flyttfirma?

Råd till dig som ska flytta i Stockholm andvänd en flyttfirma.
Ska du flytta? Och överväger om ska anlita en flyttfirma Stockholm eller fixa flytten själv? Inget lätt beslut med både ekonomiska och hälsobetingade aspekter. Till hjälp när du ska ta beslut kommer här en varningslista till dig som ska byta bostad och behöver flytthjälp.

Detta är ett par saker som du som ska flytta behöver tänka på för att inte råka ut för några obehagligheter i samband med din flytt:

En flyttfirma Stockholm som är billigare än alla andra

Du har kollat runt efter bra flyttfirmor bland bekanta, letat efter flytthjälp på internet m.m. och hittat en flyttfirma i Stockholm som är billigare än alla andra. Perfekt! Eller? Visst är det bra med en billig flyttfirma, men att prisskillnaden gentemot konkurrenterna är alltför stor är ett varningstecken. Det kan innebära att verksamheten missköts – kanske saknar företaget F-skatt, trafiktillstånd, giltiga transportförsäkringar m.m. Eller kanske är flyttfirman inte ens registerad Var noga med att kolla upp detta.

Du tänker flytta själv med lånade flyttkartonger m.m.

Kanske tänker du dig en billig flytt och vill spara pengar genom att klara av hela din flyttning själv med hjälp av lånade flyttkartonger och annat material. Detta kan ju kännas som en god idé innan flytten, men kan bli mycket dyrköpt i slutändan. Många möbler är mycket tunga och man bör inte flytta dessa utan rätt utrustning och kunskap. Tänk dig bara en pianoflytt – för att inte tala om din rygg! Eftersom risken för olyckor är så pass stor, rekommenderar vi att du anlitar en bra flyttfirma Stockholm för flytthjälp. Då kan du känna dig säker på att allt kommer att gå smidigt. Har du absolut inte råd med flyttfirmor Stockholm bör du åtminstone hyra flyttbil – En riktig flyttbil..

Din kompis har ett fordon som kan användas som flyttbil

Du har kanske en kompis med en stor bil som går bra att använda vid flyttning. Perfekt, tänker du. Men vad man kanske inte tänker på när man står där och bara har den minskade kostnaden i åtanke är att din kompis, om han eller hon exempelvis skulle göra sig illa, är helt utan försäkringar för såväl själva olyckan som alla dina möbler och annat som ingår i flyttgodset. Det är mycket som kan hända i samband med en flytt så anlita en seriös flyttfirma Stockholm så behöver du aldrig råka ut för några obehagliga överraskningar.

Ovanstående är bara ett par av de saker du bör tänka på innan din flytt. Både för att skona din egen och dina vänner kroppar, att dina möbler ska hålla och andra problem som kan uppstå när man flyttar. Dessutom syftar artikeln till att göra dig uppmärksam på vad som kan ligga bakom en alltför billig flyttfirma etc. Lycka till!

Källa