Category Archives: Okategoriserade

Hur man transporterar personliga saker till Tyskland, Österrike och andra EU-länder.

Varje modern person förstår att för att transportera personliga saker utomlands är det oerhört viktigt att förbereda en viss antal dokument och välja en rätt transportör. Annars finns det en stor risk av att få ett antal problem.

Detta ärende är särskilt relevant för dem som är redo att flytta redan nu till ett annat land för permanent bosättning. Något litet misstag kan leda till oförutsedda konsekvenser: problem vid passering av gränsen, extra kostnader och andra svårigheter. Hur förbereder man ordentligt för transportering av personliga saker till Tyskland, Österrike och andra EU-länder? Det här är någonting som vi kommer att prata om i den här artikeln. Fortsätt läsa

Packa smart – Bra tips vid flytt

Moveria i Holland publicerade nyligen ett inlägg med olika små lifehacks när det kommer till flyttpackning. Många helt geniala, så vi ville också publicera dessa underbara små tips inför din flyttpackning.
1. Täck kläder med soppåsar istället för packning i kartonger
Varför hålla på och plocka ut plagg för plagg ur garderoben bara för att när du flyttar in i ditt nya hem behöva packa upp plagg för plagg igen? Här är en smartare lösning. Genom att ”klä in” kläderna med plastpåsar av större modell när kläderna hänger i garderoben så slipper slipper du allt besvär. Häng kläderna i flyttbilen och häng sedan upp i ditt nya hem. Fortsätt läsa

Annas 10 tips inför och under flytten

 1. Se till att börja i god tid.
 2. Sätt upp mål för lokalprojektet.
 3. Ta fram budget, tidplan och bemanning för lokalprojektet.
 4. Gör realistiska bedömningar om kostnader och omfattning.
 5. Ta hjälp så att de påverkbara kostnaderna som hamnar sist i kedjan inte försummas.
 6. Skilj på projektkostnader och löpande driftkostnader – de är lätta att blanda ihop.
 7. Ta tidigt beslutet om hur mycket interntid som kan allokeras på flyttprojektet. Produktionsbortfallet kan lätt bli okontrollerbart stort.
 8. Se den interna tiden som vilken projektkostnad som helst speciellt när man jämför olika konsultkostnader.
 9. Att välja många olika speciallösningar i inredningen gör det svårare att styra kostnaderna och arvodet för inredningsarkitekten riskerar också att bli större.
 10. Stäm av löpande att alla delprojekt ligger i fas enligt tidsplan.
  tips inför och under flytten

Innan du börjar leta – analysera företagets behov
Ju bättre förberedd du är innan du börjar leta desto smidigare kommer flytten att gå. Alla företag har olika behov och förutsättningar. Lokalen du letar efter ska inte bara passa den verksamhet som du bedriver, den ska också vara en arbetsplats där människor ska trivas. Genom att analysera dina behov innan du börjar leta kan du spara både tid och pengar. Fortsätt läsa

Balettklasser i Huddinge

Natalia Mildström undervisar i balett även på Huddinge Dansskola som drivs av Studieförbundet Vuxenskolanoch har haft sin dansverksamhet sedan början av 90-talet. Skolan ligger i Huddinge Centrum.
Natalia Mildström har undervisat på Huddinge Dansskola sedan 2005 i följande klasser:förberedande balett, balett, tåspetsteknik, floorteknik, repertoar och balettlinjen.
Mer information om Huddinge Dansskola kan ni hitta på www.huddingedansskola.se. Fortsätt läsa

Tips inför privatflytt

30 dagar kvar
Beställ flytthjälp i tid! Vid behov beställ även kartonger, cirka en kartong per m² brukar gå åt i ett normalmöblerat bohag. Beställ hellre för många än för få. Man bör använda riktiga flyttkartonger, som är optimerade i både hållfasthet och har logistiskt optimala mått. Även makulatur (silkespapper till glas och porslin), bubbelplast och tejp (som är skonsam mot dina möbler) finns att beställa. Fortsätt läsa